Adakah Aku Akan Kembali Menulis?

Posted by on Aug 3, 2016 in Berita | 0 comments

Salam perkenalan kepada semua. Kali terakhir aku post sesuatu dalam blog ni adalah pada Nov 2012 sekarang ni dah Aug 2016. Fuhh lama tu. Bermula dari mizhaclan.cc kepada mizhaclan.com, selepas domain tamat tempoh guna pula mizhaclan.ml dan sekarang mizhaclan.ga pulak. Ramai juga dikalangan rakan-rakan bloger aku yang dahulu sudah tidak aktif dan blog mereka juga sudah tidak kelihatan lagi. Aku tanye apa khabar kepada mereka.

Aku tak tahu samada aku masih berminat untuk menulis semula atau tidak. Apa yang pasti aku akan cuba dan ianya pasti tidak akan sama seperti dahulu. Post-post aku yang terdahulu masih aku kekalkan untuk dijadikan nostalgia. Ok bermula …

Read More

Beli Komik di ComicsDirectory

Posted by on Jul 16, 2012 in Klik-klik, Review | 5 comments

Update 09/10/2014: Ok ComicsDirectory dah ada senarai komik yang banyak. gembira : )
Update 17/12/2012: Nampaknya banyak komik dah tak ada di ComicsDirectory. sedih :'(

Adakah korang peminat mangga (Komik)? Macam aku, aku suka baca mangga Detective Conan. Yup, memang aku minat sangat dengan Detective Conan tak kira lah Anime or Mangga.

Dulu aku selalu beli mangga ni di kedai-kedai buku mamak or Kedai Buku Popular sebab dekat kedai buku ni jer yang aku senang untuk dapatkan mangga Detective Conan ni cuma ada masalah sikit, biasalah masalah transpot and episode yang kita nak beli tu tak ada. Dah la nak pergi beli satu hal, lepas tu dah sampai buku yang dicari pulak tak ada or sold out. Damm! Yang terbaru ni, aku pergi kedai tu dah tak jual dah mangga. Hilang sudah sumber aku.

Selang beberapa hari, aku try search online manalah tahu ada jual mangga secara online kat Malaysia ni kan. Jadi jalan punya jalan aku jumpa dengan ComicsDirectory. Apa itu ComicsDirectory? meh sini aku perkenalkan.

ComicsDirectory

Read More